SEO ile Web Sitenizin Trafiğini Nasıl Artırırsınız

Zahid Karakaya · 24 Şubat 2023

SEO ile Web Sitenizin Trafiğini Nasıl Artırırsınız

Web sitesi trafiğini artırmanın artık her zamankinden daha zor olması çok doğal.

Her gün daha fazla web sitesi ve blog yayınlanıyor, insanlar web siteleri yerine sosyal medyada ve Youtube'da daha fazla zaman harcıyor ve Google, öne çıkan snippet'leri ve altyapısıyla trafiği kendi platformlarına taşıma eğiliminde.

Öte yandan, web sitesi trafiği çok önemli. Gerçekten büyüyen bir web sitesi trafiğimiz olmadığı sürece ziyaretçileri ve potansiyel müşterileri dönüştüremeyiz. Çoğu zaman, dönüşüm oranını en üst düzeye çıkarmaya çok fazla önem veririz, ancak trafiği nasıl elde edebileceğimizi ve en üst düzeye çıkarabileceğimizi bilmek ilk öncelik olmalı.

SEO eskiden web sitesi trafiğini almanın ve büyütmenin en önemli yoluydu, ancak belirtildiği gibi, Google'ın algoritmalarındaki değişiklikler nedeniyle, SEO'ya yaklaşımımızın da değişmesi gerekiyor.

Bu yazıda 2023'de SEO aracılığıyla web sitesi trafiğini nasıl artırabileceğimizi öğreneceğiz.

2023'de Google SERP Anatomisi

Google'ın SERP (Arama Motoru Sonuçları Sayfası), 1996'daki lansmanından bu yana önemli ölçüde gelişti.

O zamanlar internetteki diğer her şeyde olduğu gibi Google SERP çok, çok basitti: sadece üstte ücretli arama reklamları ve ardından organik arama sonuçları yer alıyordu. O zamanlar bu organik arama sıralamalarının en üst sıralarında yer almak (tabii ki doğru anahtar kelimeler için) kolay ve az zahmetliydi.

Ancak günümüzde bu o kadar basit değil. "Kara Cuma Ne Zaman?" için mevcut arama sonucuna bir göz atalım.

Gördüğünüz gibi artık o kadar basit değil. Şimdi bunlar var:

  1. Tarih hakkında bizi bilgilendirmek için bir "öne çıkan snippet" kutusu
  2. Wikipedia'dan bir sonuç içeren yandaki bilgi paneli
  3. 4 farklı sorudan oluşan "İnsanlar Bunu da Soruyor" kutusu
  4. Video sonuçları

Tüm bunlardan sonra organik sonuçlar karşımıza çıkıyor.

Kısacası, bu organik sıralama noktalarının en üst sıralarında yer almak 2000'li yılların başındaki kadar değerli değil. Bununla birlikte, bu organik sıralamaların ve SEO'nun, birkaç farklı şeyi göz önünde bulundurarak, tamamen değersiz olduğu anlamına gelmez:

  • Öne çıkan snippet'ler içermeyen ve yüksek organik TO'ya sahip anahtar kelime fırsatları da var.
  • Öne çıkan bir snippet ile her şey yanıtlanamaz. Örneğin, "SEO nedir" sorgusu öne çıkan bir snippet (yanıt kutusu) ile kolayca ele alınabilir, ancak "Nasıl SEO Uzmanı Olunur" gibi sorgular, uygun bir "cevap" olarak derinlemesine içerik gerektirir.
  • Görünümü en üst düzeye çıkarmak için içeriğimizi Google'ın platformlarında (YouTube, Google Haritalar, Bilgi Paneli, AMP, Google IMages, vb.) kesinlikle optimize edebiliriz.

Özetlemek gerekirse, SEO'nun sitemizi / sayfamızı Google SERP'nin organik sonuçlarında sıralanacak şekilde optimize etmesi hala web sitesi trafiğini oluşturmak ve büyütmekle ilgili, sadece eskisinden daha akıllı olmalıyız.

Ancak önce 2023'deki önemli SEO sıralama faktörlerine bakalım.

SEO Sıralama Faktörleri 2023

SEO, özünde, web sitemizde veya web sitemizin sayfalarında Google'ın tercihlerine daha iyi uyum sağlamak, yani insan izleyiciye daha güvenilir ve alakalı bilgiler sunmak için yapılan bir dizi optimizasyondur.

Bu nedenle, daha üst sıralarda yer almak için, genellikle 'sıralama faktörü' terimiyle bahsettiğimiz bu Google'ın tercihlerini karşılamamız gerekiyor. Ancak Google, oldukça karmaşık bir algoritma kullanır ve bir web sitesini sıralamak için 200'den fazla farklı faktörü hesaba katabilir.

Ayrıca, her yıl, sıralama faktörleri Google'ın algoritmalarındaki değişikliklere göre her zaman değişir, bu nedenle kendimizi en son sıralama faktörleriyle güncel tutmak çok önemli.

Bununla birlikte, 2023'deki temel SEO sıralama faktörlerinden bazıları şunlar:

  1. İlgili kaynaklardan gelen geri bağlantılar: geri bağlantılar veya gelen bağlantılar, 2023'deki en önemli sıralama faktörleri olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, geri bağlantı kaynağının kalitesinin ve alaka düzeyinin miktardan daha önemli olduğunu anlamak önemli.
  2. Doğrudan bağlantıların miktarı: Sitenize bağlanan toplam alan ve sayfa sayısı (bağlantı miktarı). Bununla birlikte, herhangi bir zamanda çok fazla bağlantı almak, sahte bağlantı oluşturma etkinliği olarak kabul edilebilir ve sitenizin Google tarafından cezalandırılmasına neden olabilir .
  3. Mobil uyumluluk: 2015'ten beri Google, daha üst sıralarda yer almak için mobil uyumlu ve / veya mobil uyumlu sitelere öncelik vermekte (ve hatta mobil uyumlu olmayan siteleri SERP'den hariç tutabilir). Google'ın test aracı sitenizin mobil kullanılabilirlik değerlendirmek için kullanabilirsiniz.
  4. HTTPS veya SSL Sertifikası: HTTPS kullanan bir site, sıralama için kullanmayan bir siteye göre daha öncelikli. Hala HTTP'ye bağlı kalıyorsanız, Google, Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız, sitenizin güvenli olmadığı konusunda kullanıcıları uyarabilir.
  5. Site yükleme hızı ve kullanıcı deneyimi ölçümleri: Ziyaretçileri sitenizde ne kadar uzun süre tutabilir (daha yüksek bekleme süresi) ve hemen çıkma oranını ne kadar düşük tutarsanız, sitenizin sıralaması o kadar yüksek olur. Sitenizin yükleme hızı ise hemen çıkma oranını belirlemede çok önemli bir faktördür.
  6. Sayfa kategorisi: İlgili bir kategoriye yerleştirilmiş ve yapılandırılmış bir sayfa SERP sıralamasında öncelikli olabilir.
  7. Site Yapısı: genel site mimarisi. Sitenizin mimarisi ne kadar optimize edilmiş ve iyi yapılandırılmışsa, Google botları sitenizi o kadar kolay tarayıp dizine ekleyebilir. İndeksleme olmadan sitemiz sıralamaya girmez, nokta.
  8. Sayfa Düzeni: Google artık, dikkat dağıtıcı pop-up'ları kötüye kullanan ve yanlış yerleştirilmiş, reklamları engelleyen siteleri cezalandırmak için Sayfa Düzeni algoritmasını kullanıyor.
  9. Dahili Bağlantı Yapısı: Sitenizin bir sayfasından sitenizin başka bir sayfasına bağlantılar koyun. Uygun bir site-içi bağlantı yapısı, Google'a hangi sayfanızın / sayfalarınızın en önemli olduğunu söylemenin yanı sıra SEO da fayda sağlamak için yararlı olabilir.
  10. İçerikle ilgili optimizasyonlar: Bu, içeriğin genel kalitesi / kapsamlılığı, görsellerin optimizasyonları, içerik yapısı, Sayfa URL'sindeki Anahtar Kelime kullanımı ve meta açıklaması gibi oldukça geniş kapsamlı çalışmaların tümü diyebiliriz.

2023 ve sonrasında SEO sıralamasını ve dolayısıyla web sitenizin trafiğini etkileyecek tek faktör bunlar değil. Yine de, bunlar en önemlileri arasında ve aşağıda inceleyeceğimiz gibi SEO stratejinizin temel odak noktası olmalı.

Web Sitesi Trafiğini Artırmak İçin Adım Adım SEO

İlk önce şu sorunun cevabı ile başlayalım: Neyi olumlu bir SEO sonucu olarak değerlendirmeliyiz?

Google SERP'de üst sıralarda yer almanın hatta 1. sırada bile SEO'nun nihai hedefi olmadığını ve genellikle birkaç nedenden ötürü bir gösteriş metriği olarak kabul edildiğini anlamak çok önemli:

  1. Daha düşük rekabete sahip anahtar kelimelerde kesinlikle daha üst sıralarda yer alabiliriz.
  2. Popüler anahtar kelimelerde sıralanabiliriz, ancak web sitemize herhangi bir nedenle yeterli trafiği alamayabiliriz.
  3. İnsanlar en üst sıradaki arama sonuçlarımızı tıkladıktan ve web sitemizi ziyaret ettikten sonra bile, bir nedenden ötürü hemen geri çıkabilirler.

Fikri anladınız: SERP sıralaması SEO'nun nihai hedefi değil, web sitesi trafiği olan 'gerçek' hedeflerin sona ermesinin bir yoludur. Marka bilinirliği, olası satış yaratma ve nihayetinde satın alma dönüşümleri gibi diğer sonuçların tümü organik trafik elde etmeye başladı.

Bu nedenle, aşağıdaki özelliklere sahip anahtar kelimelere göre sıralamaya odaklanmalıyız:

  • Organik trafik oluşturmak ( yüksek organik TO'ya sahiptir )
  • Oluşturulan organik SEO trafiği hedef kitlenizden oluşmalı

SEO'nun amacının arama motorunun algoritmasını memnun etmek değil, insanlar için değer sağlamak olduğunu unutmamalıyız.

Bu nedenle, aşağıda adım adım SEO stratejisini incelediğimizde, SEO amacımızın hedef kitlemiz için değerli, yüksek kaliteli içerik sağlamak olduğunu unutmayın.

Son olarak ilk adımla başlayalım:

Adım 1: SEO Hedeflerimizi Tanımlayın

Yukarıda tartıştığımız gibi, SEO'nun bir strateji olarak arama motoru algoritmasını yenmek için değil, hedef kitlenize ulaşmak ve onları çekmek için bir yöntem olduğunu unutmayın.

Bununla birlikte, buradaki ilk adım, SEO stratejinizin hedeflerini tanımlamaktır. Belirlediğimiz gibi, SERP sıralaması SEO'nun nihai hedefi değil ve olmamalıdır. Bunun yerine, takip edebileceğiniz ortak SEO hedefleri şunlardır:

  • Organik SEO trafiği. Web sitenizde trafik olmadan hiçbir şey başaramayacağınız için nihai hedefiniz olmasa bile bir hedef olmalıdır. Temelde amaç, daha fazla kişinin SERP sonucunuza tıklaması ve bu süreçte web sitenizi ziyaret etmesi.
  • Potansiyel müşteri oluşturma: organik trafiğin bir kısmını (nitelikli) potansiyel müşterilere dönüştürün.
  • Marka bilinirliği veya varlığı: Farkındalığı ve algılanan güvenilirliği artırmak için insanların web sitenizi ziyaret etmesini ve içeriğinizi tüketmesini sağlayın.
  • Satış dönüşümü: özellikle e-ticaret siteleri veya bağlı kuruluş pazarlama hedefleri olan siteler için.
  • Olumlu itibarı koruyun: Çevrimiçi itibar yönetimi, örneğin, markalı anahtar kelimelerde daha üst sıralarda yer alarak olumsuz içeriği ve incelemeleri bastırmak için kullanabilirsiniz.
  • Müşteri hizmeti amaçları: yararlı bilgiler sağlayabilecek ve ürününüz / hizmetiniz hakkında eğitebilecek içeriği oluşturun. Bağlılık oluşturmada ve müşterileri sitenize teşvik etmede faydalı.
  • Birden fazla hedef seçebilirsiniz, ancak bu hedefler için KPI'ları ve / veya ölçütleri tanımlamak önemli. Örneğin, "organik trafikte %x artış" veya "satış dönüşümünde %20 artış", marka bilinirliğindeki TPG'ler vb.

Ancak hedef(ler)iniz şu ilkelere uymalı:

  • Ulaşılabilir: SEO da moralinizi korumak için gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedefe sahip olmak daha iyidir. Gerekirse daha büyük hedefleri daha küçük parçalara bölün.
  • Spesifik: İyi tanımlanmış ve kapsamlı
  • Ölçülebilir: Kampanyanın bu hedefe ulaşmadaki performansı, belirli ölçümler izlenerek veya KPI(Anahtar Performans Göstergesi)'lar ile ölçülebilir olmalı.

SEO hedeflerinizin bir listesini yapın. Unutmayın, birincil hedefiniz ne olursa olsun, SEO ile daha fazla web sitesi trafiği elde etmek. Sonraki adımlar, bu hedefe ulaşmak için bir çalışma stratejisi geliştirmeye odaklanıyoruz.

2. Adım: Organik Trafiğin Yüksek Olduğu Anahtar Kelime Bulma

Günümüzde SEO artık yalnızca anahtar kelime optimizasyonları ile alakalı değil, ancak doğru anahtar kelime araştırması hala bir SEO stratejisinin temelini oluşturuyor.

Anahtar kelime fırsatlarını bulmak için anahtar kelime araştırması yaparken göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli noktalar şunlar:

  • Başarılı anahtar kelime araştırmasının anahtarı, hedef kitlenizi ve özellikle onların arama niyetini doğru bir şekilde anlamak. Uygun pazar araştırması yaparak hedef kitlenizin ihtiyaçlarını ve davranışlarını anlayın.
  • İdeal hedef anahtar kelimenizi bulurken daima SEO hedeflerinize geri dönün. Ancak, bu anahtar kelimelerin yüksek potansiyel organik trafiğe sahip olması gerektiğini unutmayın. Örneğin, SEO hedefiniz potansiyel müşteriler oluşturmaksa, bilgilendirme amacına yönelik anahtar kelimeler aramak isteyebilirsiniz. Benzer şekilde, hedefiniz satış geliri ise, işlemsel niyetle ilgili anahtar kelimeleri bulmaya çalışmalısınız.
  • Anahtar kelime, yukarıdaki gibi hedef kitlenizin niyetiyle uyumlu olmalı. Genel olarak, yeterince yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeleri hedefleyebiliriz.
  • Anahtar kelime işletmeniz için alakalı / değerli olmalıdır. Oldukça açık, hedef kitleniz arasında popüler olan tüm sorgular işletmeniz için değerli olmayacaktır.
  • Belirtildiği gibi, anahtar kelimenin organik SEO web sitesi trafiği oluşturma potansiyeline sahip olması ve anahtar kelimeyi uygun içeriğe büyütmeniz gerekir.
  • Zaman çizelgenize ve kaynaklarınıza bağlı olarak, anahtar kelimenin rekabeti yönetilebilir olmalı. Ahrefs gibi bir anahtar kelime araştırma / SEO aracı kullanıyorsanız, bu yönüyle anahtar kelime zorluk ölçüsünü değerlendirebilirsiniz.
  • UberSuggests gibi ücretsiz olanlardan SpyFu gibi rekabetçi analiz araçlarına, SEMRush ve Ahrefs gibi hepsi bir arada SEO araçlarına kadar size yardımcı olabilecek çeşitli anahtar kelime araştırma araçları var. Mümkün olduğu kadar çok kullanın (bütçenize bağlı olarak) ve olası tüm anahtar kelime seçeneklerini bulun.

Anahtar kelimelerinizin bir listesini yapın ve önceliklerini tanımlayın. Gerekirse, bunları kullanıcı amaçlarına ve hedeflerine göre de ayırın.

Adım 3: SERP Analizi

Bu rehberin başında belirlendiği üzere, Google'ın SERP'i, özellikle öne çıkan veya zengin snippet'lerin dahil edilmesi nedeniyle önemli ölçüde değişti.

Toplam arama sorgularının %40'ından fazlası artık SERP sayfasında en üstteki organik noktanın üzerinde konumlanmış bir öne çıkan snippet'e sahip. Ayrıca, kenar çubuğunda bilgi paneli ve organik sonuçların üzerinde konumlandırılmış "Kişiler Ayrıca Bunları da Arıyor" kutuları da var.

Bu zengin snippet olarak öne çıkarılmak, daha önce de bahsedildiği gibi, sitenize trafik oluşturmayı garanti etmeyebilir. Ancak, iyi bir marka bilinci oluşturma fırsatı olabilir ve genel SEO kampanyanıza yardımcı olabilir.

Bazı öne çıkan snippet fırsatları, SEO hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, yerel bir işletmeyseniz, Google My Business'ı optimize etmek ve Google Harita sonuçlarında öne çıkmak (yerel sorgular için bir tür öne çıkan snippet), mağaza ziyaretleri ve dönüşüm oranları konusunda önemli ölçüde yardımcı olabilir.

Yüksek potansiyel organik tıklama oranına (TO) sahip anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olması için Ahrefs gibi anahtar kelime araştırma araçlarını kullanabilirsiniz . Öne çıkan bir snippet olsa bile organik TO'nun hala nispeten yüksek olduğu durumlar vardır. Bunlar ana hedef anahtar kelimeleriniz olmalıdır.

Adım 4: Rekabet Analizi

Ardından, rakip siteler hakkında bilgi edinmek için hedef anahtar kelimelerinizi analiz edin. Her bir anahtar kelime için manuel olarak hızlı bir Google araması yapabilir veya bu adım için çeşitli anahtar kelime araştırma araçlarını kullanabilirsiniz.

Bu anahtar kelimeler için halihazırda sıralama yapan sitelere göz atın (öne çıkan snippet olarak sıralanan siteler dahil), buradaki ana hedefiniz bu rakipleri aşağıdakileri yaparak yenmek:

  1. Bu rakiplerden daha büyük, daha iyi, daha derinlemesine içerik geliştirmek
  2. Benzersiz bir bakış açısıyla anahtar kelimeyi rakiplerinizden farklı içerikle ele alın

Çoğu durumda, benzersiz olmak genellikle daha kolay bir yaklaşım, ancak her zaman bunu yapma fırsatınız olmaz. Neden? Çünkü çok rekabetçi bir anahtar kelimeyse, çoğu durumda biraz daha iyi olmak yetmez. Ayrıca, diğerleri daha da iyi içerik yayınlayabilir ve döngüyü 'sıfırlayabilir'.

Örneğin, hedef anahtar kelimenin "En İyi SEO Eğitimi" olduğunu varsayalım. Google SERP'nin ilk sayfası, 10 ila 30 farklı SEO Eğitimi sayfaları / siteleri görüntüleyebilir. Örneğin, başka bir "ilk 10" veya "en iyi 20" içerik yayınlarsanız, çoğu durumda sıralaması gerçekten zor olacaktır. Örneğin 50'den fazla Uzman ile oluşturulmuş veya gerçekten çok iyi bir içerik gibi gerçekten büyük bir rehber oluşturmanız gerekir.

Bununla birlikte, anahtar kelimeyi kapsayacak farklı bir açı bulabilirseniz, farklı olmak genellikle bu içeriğin paylaşılması ve link verilmesi için daha yüksek bir şans anlamına gelir (bunlar önemli sıralama faktörleridir).

Adım 5: İçerik Oluşturma Planı

SEO'nun özü içeriktir. Bu, Google'ın algoritmasının içerik kalitesini ve alaka düzeyini tanımada nasıl daha iyi hale geldiğiyle daha da doğrudur.

Yani, hedef kitle için alakalı ve değerli olan yüksek kaliteli içerik yayınlamanın yanı sıra SEO sonuçları elde etmenin kısayolu yok. Bu nedenle, bir içerik pazarlama planı oluşturmak, tüm SEO kampanyanızda önemli ölçüde yardımcı olur.

Önceki adımlardan, uygun bir içerik planı oluşturmak için gerekli tüm verileri topladık ve işte bir içerik planını nasıl oluşturabiliriz:

1-) Her içerik için içerik oluşturma sürecinden kimin sorumlu olacağına önceden karar verin (yani, bir içerik yazarınız veya birkaç farklı yazıcınız varsa)

2-) Hedef anahtar kelimeler listenizi kontrol edin ve bunları bir konuya (veya bir çalışma başlığına) genişletin

3-) İçeriği nereye dağıtacağınıza karar verin (yani hangi kanal):

  1. Kişisel blog
  2. Diğer sitelerde konuk yayını
  3. Medium.com veya diğer benzer siteler
  4. YouTube veya diğer video akış platformları
  5. E-posta bültenleri

4-) İçeriği ne zaman yayınlayacağınızı (ve yinelenen / seri içerik ise ne sıklıkta) listeleyin

5-) Şunları listeleyerek bir içerik takvimi oluşturun:

  1. İçerik yayınlanma tarihi
  2. Yazar
  3. Çalışma başlığı
  4. Anahtar kelime
  5. Açıklama
  6. İçeriğin amacı
  7. Dağıtım kanalları
  8. Eylem çağrısı
  9. Referanslar / Fikirler
  10. Durum

    6-) İçerik pazarlama planını izleyin ve değerlendirin. Aşağıdakiler gibi öğeleri inceleyin:

  11. İçeriğin içerik hedeflerine, SEO hedeflerine ve genel pazarlama hedeflerine göre iyi performans gösterip göstermediği.

  12. İçeriğin genel kalitesi ve içeriğin sıralamada rakiplerinden daha iyi olup olmadığı

  13. İçerik pazarlama planının ve takvimin yürütülmesi

Gerekirse, içerik stratejisini değerlendirmeye göre ve özellikle içeriğin SEO performansının beklentiye uygun olup olmadığını ayarlayın. 2023'deki SEO içeriğinin artık anahtar kelime optimizasyonuyla ilgili olmadığını hatırlamak önemli: Hedef anahtar kelimelerinizi doğal olarak ekleyin, ancak hedef kitleniz için alakalı, değerli içerik yayınlamaya odaklanın.

Bu kılavuzun başında belirlediğimiz gibi, günümüzde gelen geri bağlantıların kalitesi nicelikten çok daha önemli.

Bir geri bağlantının kalitesi, genel olarak, doğrudan kaynak web sitesinin yetkisi ile ilgili. Site yetkisini kontrol etmek için diğerlerinin yanı sıra Moz'un Domain Authority denetleyicisi gibi çeşitli araçları (ücretsiz ve ücretli) kullanabilirsiniz .

Bununla birlikte, yüksek kaliteli geri bağlantılar almanın sırrı, içeriğinizin kalitesine bağlı. İçeriğiniz iyiyse ve yararlı bilgiler içeriyorsa, birisi er ya da geç sizi paylaşır. Öte yandan, hiçbir taktik düşük kaliteli içeriğin geri bağlantı almasına yardımcı olamaz (en azından yasal olarak).

Bu nedenle, aşağıda listeleyeceğimiz taktikler, yalnızca yüksek kaliteli içeriğin performansını artırmak için:

  • İçeriğinize bağlanabilir bir şey ekleyin ('bağlantı kancası')

Giden bağlantı eklemenin en yaygın nedeni, içeriğimizde bahsedilen herhangi bir bilgiyi yedeklemek veya içeriğimizle tartışmak için çok uzun olan dolaylı olarak ilgili bilgileri sağlamaktır. Örneğin, bu SEO içeriğinde, "geri bağlantılar" veya "sıralama faktörleri" gibi konuları tartışan başka bir sayfaya atıfta bulunmamız gerekebilir.

Diğer bir yaygın neden, içerikte sunulan bilgileri bir miktar yetki ile vermek için veri referansları eklemektir. Örneğin, Türkiye'de toplam nüfusun %10'unun bebek olduğunu söylediğimizde (sadece bir örnek), benzer (orijinal) içerik sağlayan bir kaynağı birbirine bağlayabiliriz.

Bununla birlikte, bu tür verileri içeriğimize, örneğin bağlantı kancasına dahil edebiliriz:

  • Bunun gibi veri toplama, doğru şekilde yapıldığında çok sayıda geri bağlantı oluşturabilir.
  • Orijinal bir araştırma raporu, örnek olay incelemesi, veri sayfası vb. Gibi orijinal bilgiler / veriler her zaman çok değerlidir.
  • İnfografikler, resimler ve güzel fotoğraflar gibi görsel olarak hoşa giden varlıklar genellikle bağlantılıdır. Google'ın onları düzgün bir şekilde dizine ekleyebilmesi için bu resimleri doğru şekilde optimize edin.
  • Benzersiz içerik (nasıl yapılır kılavuzları, ipuçları, rehberler) genellikle insanların geri bağlantılar (Backlink) vermesine daha çok yardımcı olur.

  • Web sitesi trafiğini ve geri bağlantıları almak için içerik tanıtımı çok önemli

Geri bağlantı oluşturmada içeriğinizin kalitesinin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Bununla birlikte, içeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, kimsenin haberi olmadığında herhangi bir değer getirmeyecektir.

İçerik tanıtımı, iki kat fayda sağlayan içerik oluşturma sürecinden daha önemli olmasa da aynıdır.

  1. Web sitenize daha fazla organik trafik çekmek (bu rehberin ana odak noktası budur)
  2. Süreçte daha fazla geri bağlantı elde etmek. Bu da SERP'deki sıralamamızı ve daha fazlasını geliştirecek. Web sitesine daha fazla trafik getirir.

İçeriğinizi tüm olası kanalları kullanarak tanıtın ve her zaman mümkün olan her fırsatta geri bağlantılar / gelen bağlantılar almayı hedefleyin. İş ortakları, etkileyiciler, basın ve ilgili web siteleri ile ilişki kurmak burada çok önemli.

Ayrıca, iyi haber şu ki, geri bağlantılarınızı oluşturmak için gerçekten çok agresif olmanıza gerek yok. Aslında, çok hızlı bir şekilde çok fazla bağlantı almak Google'ın sizi cezalandırmasına neden olabilir. Genel olarak, her bir sayfa için 'yalnızca' 3-5 yüksek kaliteli geri bağlantı almanız gerekir.

7. Adım: Web Sitesi Optimizasyonu

SEO başarısına ulaşmanın üç temel yönü var:

  • Birincisi, içeriğinizin değerli ve insan kitleniz için (yukarıda belirtildiği gibi) alakalı olduğundan emin olmaktır.
  • İkincisi, sitenizin amaçlandığı gibi performans gösterdiğinden emin olmaktır (optimum kullanıcı deneyimi). Bekleme süresi ve hemen çıkma oranı gibi kullanıcı deneyimi ölçümleri artık sıralama faktörleri olarak hesaba katılıyor.
  • Üçüncüsü, Google'ın sitenizi düzgün bir şekilde taramasını ve dizine eklemesini sağlamaktır.

Bu adım, sitenizi ikinci ve üçüncü yönler için optimize etmekle alakalı (birinci husus, önceki adımlarda zaten ele alındı). Site içi optimizasyon kendi başına çok derin bir konu ve burada ona fazla yer vermeyeceğiz. Yine de, göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörlerden bazıları şunlardır:

  • Sitenizin yükleme hızı. Ziyaretçilerin %50'sinden fazlası, sitenin 3 saniyeden daha uzun sürede yüklenmesi durumunda siteden hemen çıkar.
  • Sitenizin mobil duyarlılığı. Google'ın mobil cihazlara uygun bir test aracı mevcut sitenizin güncel durumunu kontrol etmeniz faydalı olabilir.
  • Sitenizin Google tarafından hızlı ve doğru bir şekilde dizine eklendiğinden emin olmak için bu rehberi takip edebilirsiniz.
  • Yapılandırılmış veri işaretlemeyi doğru şekilde uygulayın. Bu, sitenizin öne çıkan snippet'ler için uygun olmasını sağlayacak ve ayrıca Google'a sitenizi düzgün bir şekilde dizine eklemek için daha fazla bilgi sağlayacaktır.
  • Bekleme süresini en üst düzeye çıkarmak için web sitesinin arayüzünü (gezinme menüleri, düzen vb.) Optimize edin.
  • Görüntüler ve videolar dahil içeriğinizin yapısını optimize edin.
  • Her şeyi olabildiğince çok farklı cihazda düzenli olarak test edin.

Adım 8: Değerlendirme ve Sürekli Optimizasyon

Bu son adım, SEO da ilerleme kaydettiğimizden emin olmamızı sağlayacak sürekli çalışan bir sistem oluşturmak.

SEO, önemli sonuçları görmeden önce genellikle 6 ila 18 ay geçirmemiz gereken uzun vadeli bir oyun olduğu için bu önemli.

SEO da ilerlemeniz için düzenli bir değerlendirme planlayın ve içeriğinizi performansına göre yeniden optimize edin ve değerlendirin.

Sonuç

Tekrarlamak gerekirse, SEO çalışmasının amacı Google'ın SERP'sinde sıralama yapmak değil, daha fazla marka bilinirliği elde etmek veya daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak gibi diğer hedeflere ulaşmak için daha fazla web sitesi trafiği elde etmek olmalıdır.

Bunun yanında, yukarıdaki yazıda da görebileceğimiz gibi, SEO, arama motoru algoritmasını 'aldatmak' için yapılan gizli bir taktik değil, sitemizin ve içeriğimizin hedef kitleye daha güvenilir ve alakalı bilgiler sağlama misyonuyla uyumlu hale getirilmesidir. Organik trafiğinizi büyütme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, site içi ve dışı optimizasyonunuz üzerinde çalışmak için profesyonel bir SEO uzmanı işe alın.